Rijstschotel met kip en chorizo

Lekker pittige rijstschotel!

Ingrediënten:

  • 500 g kip in blokjes of reepjes
  • 100 g chorizo, in blokjes of schijfjes
  • 250 g basmati rijst
  • 1 ui
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 250 g champignons, in gelijke blokjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 el rode currypasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl cayennepeper

Verhit wat olie in een diepe pan (type hapjespan, met deksel). Doe hierin de rode currypasta en de kip.  Bak deze aan gedurende 5-8 minuten. Doe de kip vervolgens uit de pan en zet opzij.

Doe opnieuw wat olie in de pan en fruit de ui gedurende een 4tal minuten. Dan voeg je de chorizo, champignons, knoflook en paprika toe. Laat dit voor zo’n 5 minuten meebakken en roer dan de kip en rijst eronder. Voeg de kippenbouillon en tomaten toe, roer, dek af en laat 30-40′ sudderen.

Advertenties

Geplaatst op 18 mei 2012, in Food en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Ik kan dit iedereen aanraden, al had het voor mij toch wat pittiger gemogen, maar ik ben dan ook een grote fan van pikant eten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: