Gevulde paprika’s in tomatensaus met groenten
Voor de gevulde paprika’s:
- 4 grote rode paprika’s
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 groene Spaanse pepers
- 600 gr rundergehakt
- 1 tl tabasco
- 40 g bloem
- 300 ml vleesbouillon
Snij de kapjes van de paprika’s en verwijder zaad en zaad-lijsten zonder de binnenwand te beschadigen, zet opzij. Snij de stelen van de kapjes en snij de rest in heel fijne stukjes.
Snij de uien, knoflook en pepers heel fijn.
Verhit een beetje vetstof in een diepe pan en bak hierin de ui, knoflook, pepers en paprikastukjes zacht. Voeg het gehakt en de tabasco toe, breng op smaak met zout en peper, zet het vuur iets harder en bak het gehakt rul en mooi bruin.
Voeg al roerend de bloem toe en vervolgens geleidelijk de bouillon. Breng het geheel al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes koken.
Voor de saus:
- 2 uien
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 750 ml passata
- 4 wortelen
- 3 teentjes look
- 200 ml water
- kruidentuiltje
- 2 tl cayennepeper
Snij de ui, wortelen en paprika in grove stukken en stoof deze aan in wat boter tot ze een beetje zacht beginnen worden. Dit doe je best in een hoge kom, of een cocotte.
Snij de courgette en aubergine eventeens in grove stukken, doe deze bij de rest van de groenten, alsook de look en laat mee aanstoven..
Voeg passata, water, kruidentuiltje en cayennepeper toe en laat dit voor 30 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Zet dit dan op een laag vuurtje.
Dan vul je de paprika’s met het gehaktmengsel en plaats je deze in de kom met de saus. Dit laat je nog een 40 tal minuutjes rustig garen, of tot je merkt dat de paprika’s voldoende gaar zijn.
Heel lekker met puree, maar kan bv ook met rijst of pasta.
Geplaatst op 23 september 2012, in Food en getagd als gehakt, paprika, tomatensaus. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.
Geprobeerd en dit is héél lekker met die smeuiige puree!!!