Noedelsoep met witloof

Lekkere receptjes die “per ongeluk” tot stand komen, zalig toch?  Vandaag was het de combinatie van iets warm, comfort-food-achtig en voedzaam, snel te willen maken met het verwerken van restjes uit de koelkast. En tataaaa…  Noedels + verse kippenbouillon + witloof = noedelsoep met witloof.

Wat heb ik gebruikt:

  • 125 g rijstnoedels
  • 1 liter verse kippenbouillon
  • 1 liter water
  • 500 g witloof
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el soyasaus
  • 1 tl cayennepeper

Begin met de ui in halve maantjes te snijden en stoof deze aan.  Snij ondertussen het witloof in reepjes.  Stoof 2/3 van het witloof een beetje mee aan, voeg de knoflook toe, laat deze even meestoven en blus met de kippenbouillon en het water.  Breng dit aan de kook en voeg dan de noedels en de rest van het witloof toe, alsook de soyasaus en cayennepeper.  Laat de noedels gaar worden en kruid eventueel bij naar eigen smaak.

Lekker!

Advertenties

Geplaatst op 10 november 2012, in Food en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: