Blommekes met confituur


Deze blommekes (koekjes in bloemvorm met confituur) maakte ik als traktatie voor m’n collega’s toen ik jarig was. Het was een succes!  🙂

DSCN2682

Voor de koekjes heb je nodig:

  • 500 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 220 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 ei + een dooier (bewaar het eiwit)
  • mespuntje zout
  • uitsteker in de vorm van een bloem
  • bakblik met kleine muffinvormen
  • confituur.  Ik gebruikte een 4-vruchtenconfituur, maar dat is naar eigen smaak!

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de bloem, suiker, vanillesuiker en het zout goed door elkaar.
Kneed de in stukjes gesneden boter erdoor.
Kneed er dan het ei en de dooier door tot je een mooi samenhangend deeg krijgt.  Je kan een beetje eiwit toevoegen als het te droog wordt.
Leg het deeg tenminste een uur afkoelen in de koelkast.

Rol het deeg uit tot 3 á 4 mm dikte.

Neem een uitsteker in bloemvorm die wat groter is dan de muffinformen en steek de bloemen uit.  Leg deze voorzichtig in de muffinvormen zodat deze een kommetje vormen.

Doe nu in elk een beetje confituur en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Laten afkoelen op een rooster en genieten maar.

Advertenties

Geplaatst op 11 november 2012, in Food en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: