Lasagne met zalm en prei

Heerlijke maaltijd…

lasagne2

  • 400 g gerookte zalm
  • 4 preien
  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • 0,5 l melk
  • 0,25 l  groentebouillon
  • 200 g lasagnebladeren
  • 125 g mozzarella
  • peper, zout, nootmuskaat

Kuis eerst de prei, snij deze in fijne stukjes en stoof aan in wat boter. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen.

Maak een roux met de boter en bloem.  Voeg dan langzaam de melk en de bouillon toe tot je een smeuïge saus krijgt.

Olie een vuurvaste schaal in, doe er een laagje saus in en een eerste laag lasagnebladeren.  Maak dan afwisselende laagjes met sneetjes gerookte zalm, prei en saus.  Eindig met lasagnebladeren en een dun laagje saus.

Snij de mozzarella in schijfjes en verdeel over de lasagne.

Bak in een op 200°C voorverwarmde oven voor zo’n 30 minuten.

lasagne1

Advertenties

Geplaatst op 24 december 2012, in Food en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Dit was ronduit gezegd héérlijk! Ik ben benieuwd naar de volgende versie met verse zalm ipv gerookte zalm, maar dit recept is meer dan voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: