Schuimpjes

Lekker zoet en zo eenvoudig.   🙂

Dit is een ideaal receptje om eiwit op te gebruiken.

Je hebt gelijke delen eiwit, kristalsuiker en bloemsuiker nodig.  Daarnaast ook nog 1 eetlepel maïszetmeel per 250 g eiwit. 

Eerst het eiwit en de kristalsuiker volledig stijf kloppen met de mixer op de hoogste stand. Nadien de mixer op de laagste stand zetten en langzaam bloemsuiker en maïszetmeel toevoegen.  Het maïszetmaal zal zorgen voor een warme binding .

Verwarm de oven voor op 120°C.  Doe de meringue in een spuitzak en spuit in vormen op een bakpapier of bakvorm. Zet dan voor minstens een uur in de oven.  Om een helemaal droog en krokant resultaat te hebben kan het tot 2 uur duren.  Zelf koos ik voor behoorlijk krokant met nog een beetje gommig vanbinnen en liet het 1u15 in de oven.

schuimpjes

Advertenties

Geplaatst op 1 april 2013, in Food en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: