Hamburgers met uiensaus en bloemkoolpuree
Alleen al de uiensaus is heerlijk! Als broer achteraf de pan uitlikt, dan weet ik dat het goed was. 😉
Ingrediënten
Hamburgers:
- 500 g rundsgehakt
- 1 kl mosterd (liefst Dijon)
- 2 el gehakte peterselie
- 1 ei
- paneermeel
Uiensaus:
- 3 uien
- 2 el balsamicoazijn
- 1 opgehoopte eetlepel bloem
- 500 ml vleesbouillon
Bloemkoolpuree:
- 800 g aardappelen
- 1 kleine bloemkool
- scheut melk
- 1 ei
- enkele takjes peterselie, fijngehakt
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding:
- Bereid eerst de hamburgers. Meng het gehakt met mosterd, peterselie, ei, peper en zout. Doe er dan met beetjes paneermeel bij en meng telkens goed. Stop wanneer het mengsel vast genoeg is om een mooie burger mee te maken. Verdeel het gehakt in 4 of 8 en maak grote of kleine burgers. Ik koos ervoor om 8 kleintjes te maken. Laat deze een halfuurtje opstijven in de koelkast.
- Schil de aardappelen en verdeel de bloemkool in roosjes. Kook deze gaar.
- Pel de uien en snij ze in dunne ringen.
- Bak de burgers bruin en gaar in boter, haal ze dan uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
- In dezelfde pan, met eventueel wat extra boter, laat je de nu de ui zacht worden en lichtjes kleuren. Zo’n 15 minuten heb je hiervoor nodig. Doe er nadien de balsamicoazijn bij, bestrooi met bloem en laat even meebakken. Overgiet dan met de bouillon, even grondig roeren om te vermijden dat de bloem klontert en dat terwijl deglaceer je de pan meteen. Laat de saus indikken en kruid eventueel met peper en zout. Leg dan de burgers terug in de pan, in de saus zodat ze opnieuw goed warm worden.
- Pureer de aardappelen, samen met de bloemkool, voeg er het ei, de peterselie, wat melk, nootmuskaat, peper en zout aan toe en maak een lekkere puree.
- Serveer de hamburgers met de bloemkoolpuree en doe daar wat uiensaus over.
Advertenties
Geplaatst op 20 april 2013, in Food en getagd als hamburgers. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.
Een reactie plaatsen
Comments 0