Linzensalade met gerookte forel en ei

Heerlijk fris bij deze wel heel zomerse temperaturen.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 250 g linzen (reeds gekookt of uit blik)
  • 4 gerookte forelfilets
  • 3 eieren, hardgekookt
  • 1 sjalot, versnipperd
  • 1 el graanmosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 el fijngehakte dille
  • peper & zout

Meng de sjalot met de mosterd, dille en azijn. Goed roeren en onder de linzen mengen. Kruiden met peper en zout en zo’n 15 minuten is de koelkast plaatsen. 

Halveer de eieren.

Verdeel over de forel, linzen en eieren over 2 borden.  

Image

Optioneel kan je er nog een extra sausje bij serveren.  Daarvoor meng je volgende ingrediënten:

  • 125 g magere yoghurt
  • 1 el verse dille, fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • peper & zout
Advertenties

Geplaatst op 26 juli 2013, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: