Graanrepen

Een heerlijke snack waar je je niet al te schuldig over moet voelen.  😉    Het originele recept is van Nigella, dit is mijn versie met enkele kleine aanpassingen.

Wat heb je nodig:

  • 410 g gecondenceerde melk (= de hoeveelheid in een groot blik van Carrefour)
  • 250 g havervlokken
  • 75 g kokosvlokken
  • 125 g gedroogde veenbessen (of andere gedroogd rood fruit)
  • 100 g gemengde zaden e.d. (pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten, pijnboompitten,…)
  • 125 g ongezouten pindanoten
  • een bakvorm van 30x22cm, bekleed met bakpapier

En het is supermakkelijk te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 130°C.
  2. Warm de gecondenseerde melk op (niet laten koken!).
  3. Meng de rest van de ingrediënten in een grote mengkom.
  4. Giet de warme melk bij in de mengkom, heel goed mengen en dan in de bakvorm uitstorten.  Met een spatel het mengsel zowat gelijk verdelen.
  5. Ongeveer 1u bakken in de oven, daarna uit de oven nemen, 15 minuten laten afkoelen en dan ontvormen.
  6. Snij met een goed mes (bv een broodmes) in hapklare brokken.

 

Graanrepen

Lekker tussendoortje voor de kleine honger of voor een makkelijk ontbijt on-the-go.

Advertenties

Geplaatst op 27 juli 2013, in Food. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: