Bananencake

Een niet zo zoete, bijna hartige cake met een vrij vaste structuur.  Lekker als tussendoortje of zelfs als ondeugend ontbijt.   😉

Bananencake

Voor 1 cake:

  • 200 g bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 0.5 tl zout
  • 0.75 tl kaneel (gemalen)
  • 4 el tarwekiemen
  • 75 g boter op kamertemperatuur
  • 115 g blonde kandijsuiker
  • 3 grote rijpe bananen, geplet
  • 2 eieren, geklopt

Verwarm de oven voor op 180°C en boter je cakevorm in.

Meng de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en tarwekiemen door elkaar.

Meng de boter met de suiker in een andere kom tot het een luchtig mengsel wordt.   Voeg dan de bananen en eieren toe en meng goed.

Voeg de droge ingrediënten toe en meng snel en grondig deze erdoor.

Giet het mengsel in de cakevorm en bak 50 minuten in de oven (of tot wanneer de cake volledig is gegaard).

Haal de cake uit de oven, laat een kwartiertje afkoelen in de vorm en haal ‘m dan uit de vorm om volledig te laten afkoelen op een rooster.

Advertenties

Geplaatst op 16 augustus 2013, in Food. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: