Balletjes Thaïse stijl met pikante saus en noedels

Ingrediënten

400 g noedels

Voor de balletjes:

  • 750 g gehakt
  • 2 el sesamzaad
  • 8 el panko
  • 0,5 bundel koreander, fijngehakt
  • 4 pijnpajuintjes, zeer fijn gesneden
  • 1 ei

Voor de saus:

  • 200 g bruine suiker
  • 125 ml witte wijn
  • 125 m sojasaus
  • 6 vingers gember, geraspt
  • +/- 4 tl hot chilisaus

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de balletjes goed onder elkaar en rol er middelgrote balletjes van.  Bak deze in een pak mooi bruin en laat dan op een zacht vuurtje garen.

Laat in een pannetje de bruine suiker, witte wijn en sojasaus opwarmen, goed mengen tot de suiker gesmolten en opgelost is.  Dan de gember en chilisaus erbij doen, goed roeren en even aan de kook brengen.

Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

Doe de saus bij de balletjes, laat even samen garen en roer er dan de noedels door.

Advertenties

Geplaatst op 17 augustus 2013, in Food. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: