Lasagne met spinazie en ham

Ingrediënten:

  • 300 g ham, dik gesneden (of blokjes)
  • 200 g bladspinazie (diepvries)
  • 1 bouillonblokje
  • 2 uien
  • 800 g tomatenblokjes (blik), gesnipperd
  • 200 ml water
  • basilicum, oregano, peper, zout
  • lasagnebladen (afhankelijk van de grootte (5-12)
  • 250 g mozzarella
  • 50 g geraspte kaas

Bereiding:

  • Stoof de ajuin aan tot deze zacht begint te worden, doe er de tomatenblokjes, water en bouillonblokje bij en laat minstens een halfuur sudderen.  Kruid met peper, zout, basilicus, oregano…  naar eigen smaak.
  • Snij de ham in blokjes en bak deze bruin.  Voeg dan bij de tomatensaus.
  • Wanneer de bladspinazie ontdooid is, knijp er het meeste water uit en voeg bij de tomatensaus.
  • In een bakvorm, maak laagjes met saus, lasagnebladen en de in schijfjes gesneden mozzarella.  Eindig met saus en mozzarella.
  • Bak de lasagne gedurende een 30-tal minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Advertenties

Geplaatst op 22 september 2013, in Food en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: