Bananenbavarois (lactosevrij)

Het was een probeersel, zo’n dessert dat typisch met veel melkproducten gemaakt wordt, aanpassen voor iemand die lactose-intolerant is.  Maar het was een succes!  Deze maak ik zeker nog, zo lekker!

Voor de bodem:

  • 120 g speculaas
  • 40 g sojaboter

Verkruimel de speculaas. Smelt de boter (niet laten bruinen!) en meng goed door de speculaaskruimels. Neem een bakvorm (makkelijkste is een springvorm) en giet het mengsel erin.  Duw goed aan om zo de bodem van de bavarois te maken. Laat minstens 2u in de koelkast opstijven.

Voor de bavarois:

  • 3 rijpe bananen
  • 200 ml opklopbare sojaroom
  • 1 zakje klopfix
  • 2 blaadjes gelatine
  • 25 g poedersuiker
  • 1 tl citroensap
  • 2 el melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuifje kaneel

Klop de room op tot stijve pieken, samen met de klopfix en poedersuiker.

Mix de bananen met citroensap, vanillesuiker en kaneel.

Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm de melk en los daar dan de gelatine in op.

Meng de melk onder het bananenmengsel en meng daar dan de room onder.

Giet alles op de speculaasbodem en laat alles goed opstijven.bananenbavarois

Advertenties

Geplaatst op 15 februari 2014, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: