Risotto met selder en erwten en pittige kalkoenblokjes

Voor de risotto:

  • 250 g risottorijst
  • 250 g selder, in brunoise gesneden
  • 250 g erwten (vers of diepvries)
  • 1 l groentenbouillon

Stoof de selder een tweetal minuutjes aan in olie, voeg dan de risottorijst toe en laat deze even meestoven (1 à 2 minuten) terwijl je goed roert zodat de rijstkorrels een laagje olie krijgen.

Voeg dan 3/4 van de bouillon toe en laat op een zacht vuurtje garen.  Roer regelmatig.  Wanneer deze bouillon volledig opgenomen is door de rijst, voeg je de erwten toe en beetje bij beetje de rest van de bouillon.  Stop met toevoegen van bouillon wanneer de rijst gaar is. Afhankelijk van het type risottorijst en de groenten die je toevoegt, kan het zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt.

Kruid af met peper en zout

Voor de kalkoenblokjes:

  • 400 g kalkoen in blokjes (of reepjes) gesneden
  • 3 el olie
  • 2 el tandoorikruiden
  • 2 el paprika

Dit alles mengen en een halfuurtje laten trekken.

Dan in een hete pan de blokjes aanbakken, niet te lang (want dan worden ze droog) maar wel volledig doorbakken.

RisottoSelderErwten

Advertenties

Geplaatst op 18 april 2015, in Food en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: